Detectiehonden

De Andor hondenbrigade beschikt naast de reguliere bewakingshonden ook over ’detectiehonden’, gespecialiseerd in de disciplines:
Explosive Detection Dog (EDD) - Speurhond Explosieven
Narcotic Detection Dog (NDD) - Speurhond Narcotica
Stowaway Search Dog (SSD) – Speurhond Verstekelingen

EXPLOSIVE DETECTION DOG (EDD) - SPEURHONDEN EXPLOSIEVEN

Door het toenemende risico op terroristische activiteiten is er een grotere behoefte aan speciaal opgeleide speurhonden explosieventeams op luchthavens, bij nationale overheidsinstellingen en bij grote landelijke vervoerders. Ook logistieke bedrijven, evenementenbureaus en high riskbedrijven hebben een groeiende behoefte aanpreventieve maatregelen om grote schade door terroristische activiteiten te voorkomen. Onze EDD teams zijn speciaal opgeleid en getraind om ingezet te worden bij verdenking op aanwezigheid van explosieven.

De honden zijn opgeleid om de 12 basisstoffen (TNO) te herkennen. De geleiders hebben een interne opleiding explosieven en veiligheidsmaatregelen afgerond. Alle hondengeleiders zijn gecertificeerd en hebben met hun hond positief resultaat behaald bij het examen Speurhond Explosieven van de Nederlandse bond voor de diensthond.

Onze EDD teams zijn onder andere inzetbaar bij:
- preventieve zoekacties naar geïmproviseerde explosieven (bomchecks);
- zoekacties naar aanleiding van bommeldingen;
- specifieke zoekacties naar vuurwerk, vuurwapens en/of munitie.

NARCOTIC DETECTION DOG (NDD) - SPEURHOND NARCOTICA

Door de toename van verdovende middelen in onze maatschappij, neemt de vraag om opsporing en controle hiervan toe. Onze NDD teams zijn inzetbaar voor controle van personen, voertuigen, gebouwen en goederen. Wij voeren de controles professioneel en discreet uit. De honden waarmee voor deze specialisatie wordt gewerkt zijn zeer sociaal en worden zorgvuldig getraind en getest.

Onze NDD teams zijn onder andere inzetbaar bij:
- evenementen en in de horeca;
- transporten;
- bedrijven waar vermoedens bestaan van gebruik of verhandelen van drugs.

STOWAWAY SEARCH DOG (SSD) – SPEURHOND VERSTEKELINGEN

Deze honden zijn specifiek getraind op menselijke geur en worden ingezet waar personen illegaal proberen landsgrenzen over te steken. Onze SSD teams sporen zeer nauwkeurig verstekelingen op in bijvoorbeeld vrachttrailers.

Onze SSD teams zijn onder andere inzetbaar bij:
- havenbedrijven en scheepvaart;
- vrachttrailercontrole op diverse locaties in het land.

Meer weten over wat onze detectiehonden voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.